۱۱:۵۴ ۱۴۰۳/۰۷/۱۵

سه کشور نخست دنیا از نظر هدررفت غذا در محیط خانواده

طبق اعلام سازمان ملل، چین، هند و پاکستان سه کشور نخست دنیا از نظر هدررفت غذا در محیط خانواده هستند. هدررفت سالانه غذا توسط خانوار‌های چینی ۱۰۸ میلیون تن برآورد شده و این رقم برای هند ۷۸ میلیون تن و برای پاکستان نیز ۳۰.۷ میلیون تن است. 
سه کشور نخست دنیا از نظر هدررفت غذا در محیط خانواده
کد خبر:۴۳۷۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ دفتر محیط زیست سازمان ملل در گزارشی از دورریز سالانه ۶۳۱ میلیون تن ماده غذایی توسط خانواده‌ها در جهان خبر داده است.


این آمار صرفا مربوط به هدررفت مواد غذایی در خانواده‌ها بوده و به غیر از غذایی است که در سایر بخش‌ها از تولید تا عرضه به هدر می‌رود.

 

هدررفت سالانه ۸.۲ میلیون تن غذا در آشپزخانه ایرانی‌ها 

آمار سازمان ملل نشان می‌دهد که ایرانی‌ها جزو بزرگترین هدردهندگان غذا در جهان هستند و در واقع ایران رتبه ۱۳ جهان از نظر هدررفت غذا در محیط خانواده در جهان را دارد. 


بر اساس این گزارش سالانه ۸.۲ میلیون تن غذا توسط خانواده‌های ایرانی به هدر می‌رود که این رقم معادل ۱.۳ درصد از کل هدررفت جهانی غذا در محیط خانواده است.

 
چین، هند و پاکستان سه کشور نخست دنیا از نظر هدررفت غذا در محیط خانواده هستند. هدررفت سالانه غذا توسط خانوار‌های چینی ۱۰۸ میلیون تن برآورد شده و این رقم برای هند ۷۸ میلیون تن و برای پاکستان نیز ۳۰.۷ میلیون تن است. 


بررسی‌ها نشان می‌دهند که کشور‌های بزرگ هدردهنده غذا عمدتا کشور‌های در حال توسعه و فقیرهستند. البته در میان ۱۰ کشوری که بیشترین هدررفت مواد غذایی را دارند، نام آمریکا نیز به عنوان یک کشور ثروتمند و توسعه‌یافته به چشم می‌خورد. در آمریکا سالانه ۲۴.۷ میلیون تن غذا در آشپزخانه خانواده‌ها به هدر می‌رود و این کشور چهارمین هدردهنده بزرگ غذا در محیط خانواده است.


کشوری مانند مصر که بخش عمده‌ای از غذای خود را با واردات تامین می‌کند، سالانه ۱۸ میلیون تن غذا به هدر می‌دهد.


برزیل، مکزیک، اندونزی، بنگلادش، نیجریه، تانزانیا و ترکیه از دیگر کشور‌هایی هستند که غذای بیشتری نسبت به ایران هدر می‌دهند. 

 

ایرانی‌ها بیشتر از مردمان ۱۷۸ کشور، غذا هدر می‌دهند 

بر اساس این گزارش، سرانه هدررفت غذا در ایران نیز بسیار بالاتر از متوسط جهانی بوده و به طور متوسط هر ایرانی ۹۳ کیلوگرم ماده غذایی طی یک سال در محیط خانواده به هدر می‌دهد. این رقم برای جهان ۷۹ کیلوگرم اعلام شده است. 


از بین ۲۲۸ کشور و منطقه خودمختار، رتبه ایران از نظر سرانه هدررفت غذا در خانواده ۵۰ است. به عبارت دیگر ایرانی‌ها بیشتر از مردمان ۱۷۸ کشور و منطقه خودمختار غذا هدر می‌دهند. 


بالاترین رقم سرانه هدررفت غذا مربوط به مالدیو بوده، به طوری که در این کشور سالانه ۲۰۷ کیلوگرم غذا به ازای هر نفر در محیط آشپزخانه به هدر می‌رود.

 

کشور‌های ثروتمند بزرگترین هدردهندگان غذا نیستند 

برخلاف تصورها، کشور‌های توسعه‌یافته و ثروتمند در رده‌های میانی جهان از این نظر قرار دارند. مثلا سرانه هدررفت غذا در خانواده در آمریکا ۷۳ کیلوگرم، فنلاند ۵۳ کیلوگرم، انگلیس ۷۶ کیلوگرم و اسپانیا نیز ۶۱ کیلوگرم است.

 
کشور‌های عربی خلیج فارس نیز سرانه بالایی در هدررفت غذا دارند. این رقم برای کویت ۹۹ کیلوگرم، برای قطر ۹۳ کیلوگرم، برای عمان ۹۹ کیلوگرم و برای عربستان ۱۰۵ کیلوگرم است. 


کمترین سرانه هدررفت غذا مربوط به یکی از بزرگترین تولیدکنندگان غذا در جهان مربوط می‌شود. سرانه هدررفت غذای خانواده در روسیه ۳۳ کیلوگرم در سال بوده که این رقم کمتر از هر کشور دیگر در جهان است.

ارسال نظرات